2022-ben kezdtük el a Zselic Térségi Aktív Turisztikai Stratégia kidolgozását, ehhez kapcsolódóan egy nyitó konferenciát, partnerségi találkozót szerveztünk a mozsgói Ebner Pincészet rendezvénytermében.


A konferencia célja a stratégia előkészítésének bemutatása volt, illetve az, hogy ismertessük a küldetésünket a térségi szereplők körében, továbbá, hogy a helyi szereplőket együttműködésre biztassuk. Középpontban elsősorban a térségben rejlő értékek álltak, és a jövőbeni aktív turisztikai fejlesztési irányokról beszéltek a vármegyék döntéshozói, valamint Révész Máriusz államtitkár. A nyitóeseményt további két workshop követte (Patcán, a Katica Tanyán és a bőszénfai Szarvasfarmon), ahol a térségi szereplőkkel interaktív közös munka folyt a stratégia céljaihoz és intézkedéseihez, valamint a térségi turisztikai koordináló szervezet létrejöttéhez kapcsolódóan.


A workshopokon használt módszerek lehetőséget adtak arra, hogy mindenki véleményt alkothasson a Zselic turisztikai fejlesztéseivel kapcsolatban.